Kesäretki Kumpulaan

Perjantain retki Kumpulan koulukasvitarhalle 🌿

Kävimme Antti-Jussin opastamalla kierroksella, jossa ohjaajatkin oppivat paljon uutta viljelystä, ja tunnistavat kasveja nyt kuin alan ammattilaiset! Palstoja tuntui olevan loputtomiin, ja viljeltäviä lajeja sadoittain. Oli uskomattoman paljon tutkittavaa! Havaintomme mukaan eniten kasvatettiin perunoita sekä valkosipuleja, ja omenapuita oli hurjasti.

Tunnistatko, mikä yrtti tässä kuvassa on? Meille vastaus tuli ihan yllätyksenä!

Entä mikä herkullinen ja aromikas kasvi tässä kasvaa? Luulimme sitä maissiksi lehtien kellertävän värin takia, mutta väri johtuukin vain kuumuuden aiheuttamasta kuivuudesta. Maissia se ei siis ole!

Kuuman ja helteisen päivän päätteeksi istahdimme varjoon piknikille ja pelaamaan frisbeetä. Varjossaolon lisäksi kuumuuteen auttoi kasvien sadettimet, joissa kävimme virkistäytymässä “suihkussa” aina tilaisuuden tullen! Onneksemme palstan vierustalta löytyi vesipiste, ja saimme pullomme täytettyä jääkylmällä vedellä. Se helpotti!

Kuvasimme nuorten kanssa jälleen videota retkeltä, joten eiköhän jonkunlainen kooste saada näkyviin tässä kesän aikana!

Kaiken kaikkiaan retki oli mahtava, ja opastettu kierros opetti paljon uutta. Mennään ehdottomasti uudestaan retkelle syksyllä, tervetuloa mukaan! Kumpulan koulukasvitarhaan voit tutustua heidän sivuillaan http://kasvitarha.munstadi.fi/. Suosittelemme ainakin yhden kesäpäivän viettämistä siellä! Huippua!

Sisäänkäynnin kyltti oli käsintehty!