Meidän tuttuja tyyppejä mukana Sekasin -chatissa! ?

Nuorille suunnattujen chat-palvelujen käyttäjämäärät ovat nousseet viime päivien aikana. Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden kaikkien toimipisteiden ollessa toistaiseksi suljettuina osa työntekijöistä ollaan pikakouluttamassa chat-tehtäviin suomenkieliseen Sekasin-chatiin ja ruotsinkieliseen Ärligt talat –chatiin.

Mieli ry:n ylläpitämä valtakunnallinen ja maksuton Sekasin-chat (sekasin247.fi) palvelee vuoden jokaisena päivänä, arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24. Chatissa aloitti tällä viikolla useita Helsingin nuorisopalveluiden työntekijöitä lisäapuna.

 

Ruotsinkielisiä nuoria puolestaan palvelee Luckanin ylläpitämä maksuton Ärligt talat -chat (arligttalat.fi), jonka toimintaa on laajennettu poikkeustilan vuoksi. Normaalisti kolmena päivänä viikossa yhteensä 9 tuntia auki oleva palvelu on tällä viikolla auki viitenä päivänä, yhteensä 18 tuntia. Tällä viikolla pyritään lisäämään aikoja entisestään. Chat saa ensi viikon alusta lähtien lisätyövoimaa Helsingin nuorisopalveluiden ruotsinkielisen yksikön työntekijöistä. Aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta arligttalat.fi.

Chat-palvelut ovat ilmaisia, anonyymejä ja luottamuksellisia. Vastaajina toimii sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia sekä koulutettuja vapaaehtoisia. Nuorisopalveluiden työntekijät ovat lisäksi laajasti läsnä somen eri kanavissa. Yli 90% nuorista omistaa kännykän ja verkossa tapahtuvat palvelut tavoittavat nuoria ja yhdenvertaistavat tuen saamista kasvokkaisten palveluiden alueellisista eroista huolimatta. Nuoriso-ohjaajiemme yhteystiedot ja someprofiilit löytyvät täältä.

Jutellaan lisää! ??

Kuvahaun tulos: sekasin