29.6.

Rakas päiväkirja

Tänään on ollut viimeinen työpäivämme PihaNutan parissa. Päinvastoin odotuksiamme, tänään ei ole kuitenkaan ollut chillailupäivä. Tulimme töihin 10 aamulla ja painelimme suoraan takapihalle neutralisoimaan muurahaisten kolonian omenapuun juuristosta. Aseina käytettiin lapioita, joilla survoimme mullan omenapuun ympäriltä jätesäkkeihin heivaten ne Koskelan syvimpiin kolkkiin. Kun tajusimme, että vihulaisia on liikaa, päätimme ampua niitä kohti vesiletkulla. Pitkän ja raastavan lähitaistelun sekä monen vesilitran jälkeen sota saatettiin päätökseensä, kun muurahaiset keräsivät viimeisiä armeijanrippeitään samalla perääntyen sotatantereelta. Viimeistelimme taaksejääneet viholliset painepesurilla.

Kun omenapuu oli pelastettu ja istutettu uuteen multaan, siirryimme vihdoin sisälle. Oli aika nuolla haavamme puhtaaksi ja kerätä voimia, siksipä söimme hyvän aterian. Tarjolla oli pihvejä, salaattia, soijarouhetta, leipää sekä juustoja. Valitettavasti syödessämme vesiletkumme käytti tilaisuuttaan hyväkseen ja suihkutti vesivarojamme pitkin sotatannerta meidän selkiemme takana. Lauran leipoma kakku oli kuitenkin liian suuri isku ja lähes puolet tovereistamme joutui kärsimään aivotoimintaa turruttavasta sokerihumalasta seuraavan tunnin ajan.

Kun aggressiivinen sokerihumala oli taltutettu, olimme valmiita viimeiseen taistoon. Kenraali Iso-Eltsi kirjoitti ylös työtehtävät, joita oli rutkasti. Aikaa oli vain rajatusti, mikäli halusimme pian kotiin meidät puuduttaneesta sodasta. Ryhdyimme heti toimiin. Koko alakerta vaati suuria määriä terveitä käsipareja. Siivoamista ja järjestelyä kesän leiriläisiä varten jouduimme harjoittamaan koko alakerran ympäri. Taisto kohti kesälomaa oli alkanut. Laura otti vahvuusalueensa, keittiön, hoitoonsa. Jere keskittyi paikkojen järjestelyyn sekä ulkotöihin, samalla kun Jouko piti hänen selustaansa. Mini-Ella hoiti askareet tyttöjenhuoneessa ja sen ympäristössä, kunnes kaikki oli valmista.

PihaNuta 2016 on saatettu päätökseensä. Sotilaamme ovat uupuneita menneestä kuukaudesta, mutta joka tapauksessa täynnä puhtia ja uusia kokemuksia kohti kesälomaa ja tulevaisuutta. PihaNutan kesätyöntekijät kiittävät kaikkia jotka ovat olleet tässä seikkailussa mukana. Toivottavasti vieraamme ovat nauttineet kuluneesta kuukaudesta, sillä me ainakin olemme.

13509130_601706599989691_2848799623283756914_n